Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν δεχθεί απειλή

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν δεχθεί απειλή

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, σε πρόσφατη δήλωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA), προειδοποίησε ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση που υπάρξει πυρηνική πρόκληση από τον εχθρό.

Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στη Βόρεια Κορέα, όπου ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχάρη το στρατιωτικό επιτελείο για την επιτυχημένη εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) τη Δευτέρα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε την ανάγκη για δυνατότητα ισχυρής αποτροπής ως μέσο διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και επεσήμανε ότι η πραγματική αμυντική ισχύς απορρέει από την ικανότητα επίτευξης προληπτικού πλήγματος.

Η Κιμ Γιο Τζονγκ, αδερφή του ηγέτη, κατέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την συνεδρίαση του με θέμα την εκτόξευση του ICBM, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για νόμιμη άμυνα της Βόρειας Κορέας. Κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι αγνοεί την «ανεύθυνη συμπεριφορά» των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, οι οποίες, σύμφωνα με την ίδια, έχουν εντείνει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Exit mobile version