Αναβρασμός στην Αργεντινή: Μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας του Μιλέι

Αναβρασμός στην Αργεντινή: Μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας του Μιλέι

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή, διαμαρτυρόμενοι κατά των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Αυτή η κινητοποίηση αποτελεί την πρώτη σημαντική δοκιμασία για τον νέο πρόεδρο της χώρας, Χαβιέ Μιλέι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα αυτόν τον μήνα με την υπόσχεση να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες.

Πρόσφατα, ο Μιλέι ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα για την οικονομική μεταρρύθμιση, συμπεριλαμβανομένης της υποτίμησης κατά 54% του πέσο, της περικοπής επιδοτήσεων και του κλεισίματος κυβερνητικών υπουργείων, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της βαθιάς οικονομικής κρίσης της Αργεντινής.

Οι διαδηλωτές, με την ηγεσία ομάδων που εκπροσωπούν τους ανέργους, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Plaza de Mayo, μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, ζητώντας μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη για τους φτωχούς. Ο Μιλέι σε ομιλία του που μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης περιέγραψε τα μέτρα που έχει λάβει, περιλαμβανομένων των ιδιωτικοποιήσεων κρατικών εταιρειών, των αλλαγών στον κλάδο εξόρυξης και βιομηχανίας, και της ακύρωσης του νόμου για την ενοικίαση ακινήτων, χαρακτηρίζοντας τα ως πρώτο βήμα προς την ανοικοδόμηση της οικονομίας.

Exit mobile version