Θεσσαλονίκη: Εγκληματική οργάνωση «έφαγε» πάνω από 200.000 ευρώ από στοιχηματική εταιρεία με διαδικτυακές απάτες- Μάνα και γιος οι «εγκέφαλοι»

Θεσσαλονίκη: Εγκληματική οργάνωση «έφαγε» πάνω από 200.000 ευρώ από στοιχηματική εταιρεία με διαδικτυακές απάτες- Μάνα και γιος οι «εγκέφαλοι»

Σε μια σημαντική επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, αποκαλύφθηκε η δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε στήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο και διενεργούσε απάτες σε βάρος διαδικτυακής στοιχηματικής εταιρείας. Η οργάνωση χρησιμοποιούσε πάνω από 500 τραπεζικούς λογαριασμούς και εκατοντάδες συνδεδεμένες και προπληρωμένες κάρτες για να πετύχει το στόχο της, αποσπώντας περισσότερα από 200.000 ευρώ.

Επικεφαλής της οργάνωσης φέρεται να βρισκόταν μητέρα και γιος, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί επίσης επτά άλλα μέλη της οργάνωσης, τα οποία αναζητούνται. Έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον των δύο συλληφθέντων για μια σειρά αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένων της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας, παράβασης της νομοθεσίας περί παιγνίων και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος ανακοίνωσε ότι η οργάνωση διέπραττε απάτες από το 2020, χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες και έγγραφα για να ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς και εξέδιδε κάρτες, ενώ εγγράφονταν ως παίκτες στοιχήματος στη στοιχηματική εταιρεία και εκμεταλλεύονταν τα μπόνους εγγραφής και τις προσφορές της εταιρείας.

Exit mobile version