Παγκόσμιο Κυπέλλου Συλλόγων: Το πήρε και αυτό η Σίτι

Παγκόσμιο Κυπέλλου Συλλόγων: Το πήρε και αυτό η Σίτι


Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, κερδίζοντας τη Φλουμινένσε με 4-0 στον τελικό που διεξήχθη στο “King Abdullah Sports City” της Τζέντα. Παρά την απουσία του κορυφαίου σκόρερ της, Έρλινγκ Χάαλαντ, η ομάδα κατόρθωσε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου με δύο γκολ του Άλβαρες στο 1ο και 88ο λεπτό, ένα αυτογκόλ του Νίνο στο 27ο λεπτό και ένα γκολ του Φόντεν στο 72ο λεπτό.

Ο Μαρσέλο της Φλουμινένσε, παρά την προηγούμενη κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες, δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει για δεύτερη φορά με την ομάδα του. Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που κατακτά τον τίτλο στην πρώτη της εμφάνιση στη διοργάνωση. Το τρόπαιο διατηρήθηκε για 11η συνεχόμενη φορά στην Ευρώπη, καθώς από το 2013 όλες οι ομάδες που το κατέκτησαν προέρχονται από την Ευρώπη.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, προπονητής της Σίτι, έγινε ο πρώτος προπονητής που κατακτά τον τίτλο για τέταρτη φορά, μετά από τις νίκες του με την Μπαρτσελόνα το 2009 και το 2011 και με την Μπάγερν Μονάχου το 2013.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόλκερ, Ντίας, Στόουνς (74΄ Γκβάρντιολ), Άκε (81΄ Μπομπ), Ρόδρι (74΄ Ακάνζι), Λιούις (64΄ Κόβασιτς), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Φόντεν (81΄ Νούνιες), Άλβαρες

ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ: Φάμπιο, Ξαβιέρ, Νίνο (74΄ Μάρλον), Μέλο (60΄ Μπαρμπόσα), Μαρσέλο (60΄ Αλεξάντερ), Άντριου, Μαρτινέλι, Αρίας, Γκάνσο (60΄ Λίμα), Κένο (46΄ Τζον Κένεντι), Κάνο

Exit mobile version