Χαμάς: Καταγγέλλει ότι το Ισραήλ εκτέλεσε δεκάδες Παλαιστινίους στην Τζαμπαλίγια της Γάζας

Χαμάς: Καταγγέλλει ότι το Ισραήλ εκτέλεσε δεκάδες Παλαιστινίους στην Τζαμπαλίγια της Γάζας

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, δεκάδες Παλαιστίνιοι εκτελέστηκαν από τον στρατό του Ισραήλ στην περιοχή της Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Άσραφ αλ Κίντρεχ, ανέφερε ότι διαπράχθηκαν σφαγές στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια και στη ζώνη του Ταλ Αλ Ζαάταρ, όπου έγινε εκτέλεση δεκάδων πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χαμάς «η έκταση της καταστροφής στη ζώνη του Ταλ Αλ Ζαάταρ και στα σχολεία του καταυλισμού της Τζαμπαλίγια, όπου φιλοξενούνταν δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι, είναι τεράστια και αποκαρδιωτική. Εντοπίστηκαν δεκάδες μάρτυρες (σ.σ. νεκροί). Ο κατακτητής εκτέλεσε πολλούς από αυτούς μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους».

Ο ισραηλινός στρατός, ρωτηθείς για το θέμα, δεν απάντησε συγκεκριμένα στις κατηγορίες, αλλά επεσήμανε ότι οι στρατιωτικές επιδρομές στοχεύουν σε στρατιωτικούς στόχους και είναι σύμφωνες με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των επιθέσεων ώστε να μην υπάρξουν υπερβολικές ζημιές σε πολίτες ή πολιτικές υποδομές, σε σύγκριση με το αναμενόμενο στρατιωτικό πλεονέκτημα.

Exit mobile version