Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ουκρανικός στρατός κατέρριψε 28 από τα 31 drones που εκτόξευσε η Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ουκρανικός στρατός κατέρριψε 28 από τα 31 drones που εκτόξευσε η Ρωσία

Στη διάρκεια της νύχτας, η Ρωσία εκτόξευσε 31 drones και 2 πυραύλους κατά της Ουκρανίας, εστιάζοντας κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού την 25.12., η αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να καταστρέψει 28 από τα drones επίθεσης τύπου Shahed και τους δύο πυραύλους. Οι περιοχές που επλήγησαν περιλαμβάνουν τις περιφέρειες της Οδησσού, της Χερσώνας, του Μικολάιφ, του Ντονέτσκ, του Κιρόβοχραντ και της Χμελνίτσκι.

Τα drones φέρεται να εκτοξεύθηκαν από την κατεχόμενη Κριμαία, και παρόλο που καταρρίφθηκαν, τα συντρίμμια τους προκάλεσαν ζημιές σε τεχνικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Οδησσού, σε ένα διοικητικό κτίριο και μία αποθήκη. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ο ουκρανικός στρατός επανέλαβε επίσης πληροφορίες για την κατάρριψη δύο ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών κοντά στην κατεχόμενη πόλη Μαριούπολη και την πόλη Ντονέτσκ. Οι αναφορές της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το Reuters, ενώ δεν έχει υπάρξει άμεση αντίδραση ή σχόλιο από τη Ρωσία.

Exit mobile version