Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 28/12/2023

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 28/12/2023

Για σήμερα, Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο, τα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στο Νότιο Αιγαίο. Κατά τη νύχτα και τις πρωινές ώρες αναμένεται περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Επίσης, παγετός αναμένεται τη νύχτα σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές για την εποχή σε πολλές περιοχές. Στη Δυτική Μακεδονία αναμένονται θερμοκρασίες από -4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 16 βαθμούς. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 16 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 17-19 βαθμούς. Τα νησιά του Ιονίου θα έχουν θερμοκρασίες από 8 έως 17 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 18-19 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί με εντάσεις 2-3 μποφόρ.

Για την Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και το πρωί θα σημειωθεί τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι καλός, με περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβαλλόμενοι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς, με πιθανές χαμηλότερες θερμοκρασίες στα περίχωρα.

Exit mobile version