Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford» κατέπλευσε στη Σούδα

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford» κατέπλευσε στη Σούδα

Το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, το USS Gerald R. Ford, με πλήρωμα περίπου 6000 ατόμων και εξοπλισμένο με δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, έφτασε το πρωί της Τρίτης στη Σούδα Χανίων, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Το σημαντικό αυτό πολεμικό πλοίο κατέπλευσε με την υποστήριξη ρυμουλκών στον προβλήτα Κ14 της Νατοϊκής Βάσης Μαραθίου.

Ο επικεφαλής αξιωματικός του αεροπλανοφόρου, πλοίαρχος Rick Burgess, με ανάρτησή του δήλωσε: «Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στενοί σύμμαχοι από το 1952 στο ΝΑΤΟ. Απολαμβάνουμε και εκτιμούμε κάθε ευκαιρία να ενισχύσουμε τη ναυτική συνεργασία μας».

Ωστόσο, η παρουσία του USS Gerald R. Ford στα Χανιά προκάλεσε αντιδράσεις. Η Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ δήλωσε ότι η παρουσία του αεροπλανοφόρου είναι «ανεπιθύμητη στην περιοχή», επισημαίνοντας τη θέση της για το κλείσιμο των ξένων βάσεων στο νησί. Επιπλέον, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων οργανώνει μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, αντιδρώντας στην παρουσία του πλοίου.

Exit mobile version