Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για το «ρεβεγιόν κρατουμένων» στις φυλακές Κορυδαλλού

Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για το «ρεβεγιόν κρατουμένων» στις φυλακές Κορυδαλλού

Μετά τη δημοσίευση φωτογραφίας στα social media, που δείχνει κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού να γιορτάζουν με φαγητό, ποτά και κινητά τηλέφωνα, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης. Η φωτογραφία απεικονίζει τους κρατούμενους να κάνουν «ρεβεγιόν» με φαγητά και ποτά, ενώ φαίνονται και κινητά τηλέφωνα με σύνδεση στο ίντερνετ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διατάχθηκε άμεση έρευνα στα κελιά των κρατουμένων που εμφανίζονται στις φωτογραφίες. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, το ένα εκ των οποίων περιείχε τη φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται:

«Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση ζητήθηκε από τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβαν χώρα τα όσα συνέβησαν την 25η Δεκεμβρίου 2023, και δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από κινητό τηλέφωνο που παρανόμως είχε στην κατοχή του κρατούμενος, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού, καθώς και για την ύπαρξη πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των υπαλλήλων του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος.

Επιπλέον, δόθηκε εντολή για άμεση διενέργεια έρευνας στα κελιά των κρατουμένων που εικονίζονται στο σχετικό φωτογραφικό υλικό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων στη μια εκ των οποίων ήταν αποθηκευμένη η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, με ευθύνη του Επόπτη Εισαγγελέα του Σωφρονιστικού Καταστήματος, έχει εκκινήσει σχετική πειθαρχική διαδικασία για τους εικονιζόμενους κρατούμενους.

Η απόδοση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών σε όσους παραβαίνουν τους νόμους και τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, αποτελεί για την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής μια διαρκεί διαδικασία για τη διασφάλιση του θεμελιώδους στόχου της τήρησης της νομιμότητας».

Exit mobile version