Γερμανία: Συνελήφθησαν τρεις ισλαμιστές – Σχεδίαζαν επίθεση κατά του καθεδρικού ναού της Κολωνίας

Γερμανία: Τρεις συλλήψεις ισλαμιστών υπόπτων για σχέδιο επίθεσης κατά του καθεδρικού ναού της Κολωνίας

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών ισλαμιστών, υπόπτων για συμμετοχή σε σχέδιο επίθεσης κατά του καθεδρικού ναού της Κολωνίας την Πρωτοχρονιά, με τη χρήση αυτοκινήτου. Μια σύλληψη είχε γίνει και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ενός Τατζίκου, ο οποίος οδήγησε τις αρχές στην ανακάλυψη του σχεδίου και άλλων υπόπτων. Παράλληλα, συνελήφθησαν και τρεις ύποπτοι στην Βιέννη.

Οι ύποπτοι φέρεται να ανήκουν σε ισλαμιστικές οργανώσεις και να προέρχονται από την κεντρική Ασία. Οι αρχές ερεύνησαν το υπόγειο πάρκινγκ του καθεδρικού ναού με εκπαιδευμένους σκύλους, αλλά δεν βρήκαν τίποτα ύποπτο. Η αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του δικτύου είναι Τατζίκοι και ενεργούν για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους-Χορασάν, της τοπικής πτέρυγας του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν. Το δίκτυο φέρεται να είχε σχέδια για επιθέσεις κατά θρησκευτικών χώρων λατρείας κατά τις γιορτές, είτε τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, σε πόλεις όπως η Κολωνία, η Βιέννη ή η Μαδρίτη.

Exit mobile version