Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τις ευχές τεων εκπροσώπων της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τις ευχές τεων εκπροσώπων της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δέχθηκε τις ευχές για τη νέα χρονιά από εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας στο Προεδρικό Μέγαρο, σε μια τελετή που έγινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετά την αναστολή των προηγούμενων ετών λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Στη φετινή εκδήλωση, ειδική προσοχή συγκέντρωσαν 15 παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS.

Μεταξύ των πρώτων που ευχήθηκαν στην Πρόεδρο ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εκπροσωπήθηκαν από τη Θεοδώρα Τζάκρη και τον Ανδρέα Σπυρόπουλο αντίστοιχα, λόγω απουσίας των Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Ανδρουλάκη. Επίσης, παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπή του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και Νίκος Βούτσης.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης πολλά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, η υπόλοιπη στρατιωτική ηγεσία, οι νεοεκλεγέντες περιφερειάρχης Αττικής και δήμαρχος Αθηναίων, Χαρδαλιάς και Δούκας αντιστοίχως, καθώς και εκπρόσωποι των ορθοδόξων Πατριαρχείων, άλλων δογμάτων και η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η παρουσία των 15 παιδιών των Παιδικών Χωριών SOS, ηλικίας 12 – 13 ετών, τα οποία χάρισαν ένα καραβάκι στην κυρία Πρόεδρο, η οποία με τη σειρά της τους έδωσε γούρια για το νέο έτος. Ακολούθησε φωτογράφιση μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Προεδρικού Μεγάρου, και η κυρία Σακελλαροπούλου ευχήθηκε ειρήνη και καλή χρονιά στους παρευρισκόμενους.

Τέλος, η Πρόεδρος και τα παιδιά επισκέφθηκαν την Προεδρική Φρουρά, όπου τους υποδέχθηκε ο διοικητής της, συνταγματάρχης Ηλίας Καρμίρης. Εκεί, η Πρόεδρος ευχήθηκε καλή χρονιά και εξήγησε τη λειτουργία της Φρουράς στα παιδιά, και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας, όπου το φλουρί κέρδισαν τα Παιδικά Χωριά SOS. Τα παιδιά αποχώρησαν με αναμνηστικά δώρα από την Προεδρική Φρουρά.

Exit mobile version