Κίνα: Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων

Κίνα: Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εορταστικής εκδήλωσης για την 45η επέτειο των διπλωματικών σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, εξέφρασε την προθυμία του για συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τόνισε την ανάγκη για «συγκεκριμένες ενέργειες» που θα συμβάλλουν στην εδραίωση μιας σταθερής, υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση CCTV.

Ο κινέζος πρόεδρος υπογράμμισε την ετοιμότητά του να εργαστεί με τον αμερικανό πρόεδρο, Μπάιντεν, για την προώθηση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, προς όφελος όχι μόνο της Κίνας και των ΗΠΑ αλλά και των λαών τους, ενώ τόνισε τη σημασία της προαγωγής της ειρήνης και της ανάπτυξης παγκοσμίως. Ο Σι Τζινπίνγκ επισήμανε ότι οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, την ειρηνική συνύπαρξη και τη συνεργασία.

Σε συνάντηση των δύο ηγετών που είχε λάβει χώρα τον Νοέμβριο του περασμένου έτους στο Σαν Φρανσίσκο, οι πρόεδροι Κίνας και ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των κυβερνήσεών τους, ενισχύοντας το διπλωματικό διάλογο.

Exit mobile version