Νίκος Δένδιας: Η Ημερήσια Διαταγή του για το νέο έτος

Νίκος Δένδιας: Η Ημερήσια Διαταγή του για το νέο έτος

Στην Ημερήσια Διαταγή του για το νέο έτος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, τόνισε ότι η αλλαγή του ημερολογίου δεν σημαίνει απλά μια τυπική ανανέωση, αλλά επισημαίνει την ανάγκη για διεύρυνση και ανανέωση της προσέγγισης της Ελλάδας στην εθνική ασφάλεια. Απευθυνόμενος στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ευχήθηκε υγεία, πρόοδο και ευημερία και υπογράμμισε την ανάγκη για εξέλιξη, αλλαγή και προσαρμογή στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Ο κ. Δένδιας τόνισε τη σημασία της αποτροπής κάθε δυνητικής επιβουλής, πρόκλησης ή απειλής, τόσο από την ευρύτερη περιοχή όσο και από τη χρήση νέων τεχνολογιών. Επισήμανε επίσης τον ρόλο των γυναικών και των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων ως κινητήρια δύναμη στην εξέλιξη και την αλλαγή, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην επιτυχία της νέας προσπάθειας, η οποία είναι τόσο συλλογική όσο και εθνική.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό τους, ακόμη και με τίμημα τη ζωή συναδέλφων τους, και τόνισε τον σεβασμό του για την προσήλωσή τους στο καθήκον της προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και της αδιαπραγμάτευτης εθνικής κυριαρχίας. Κατέληξε καλώντας τους να συνεχίσουν το έργο τους ως φρουροί της ελληνικής επικράτειας και συμπαραστάτες της ελληνικής κοινωνίας.

Exit mobile version