Νότια Κορέα: Επίθεση με μαχαίρι στον ηγέτη της αντιπολίτευσης

Νότια Κορέα: Επίθεση με μαχαίρι στον ηγέτη της αντιπολίτευσης

Ο Λι Τζε-Μιουνγκ, ηγέτης της νοτιοκορεατικής αντιπολίτευσης, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στον λαιμό κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εμφάνισης στην πόλη Μπουσάν. Το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο, συνέβη ενώ ο Λι μιλούσε σε δημοσιογράφους και προκάλεσε έντονο σοκ. Φωτογραφίες από το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap δείχνουν τον 58χρονο πολιτικό στο έδαφος, καλύπτοντας το τραύμα του.

Ο δράστης, ένας άνδρας μεταξύ 50 και 60 ετών, πλησίασε τον Λι ζητώντας αυτόγραφο πριν τον επιτεθεί. Συνελήφθη αμέσως μετά την επίθεση, ενώ ο Λι διακομίστηκε σε νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του, ενώ διαπιστώθηκε ότι υπέστη «τραύμα σε φλέβα» και θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση, με το ιατρικό προσωπικό να εκφράζει ανησυχίες για περαιτέρω αιμορραγία.

Ο Λι Τζε-μιουνγκ, 59 ετών, έχει εκλεγεί στο νομοθετικό σώμα της Νότιας Κορέας και σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες γενικές εκλογές. Ήταν αντίπαλος του προέδρου Yoon Suk-yeol στις προεδρικές εκλογές του 2022, όπου έχασε με πολύ μικρή διαφορά και αναμένεται να είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2027.

Πριν από την πολιτική του καριέρα, ο Λι ήταν εργάτης και αργότερα κυβερνήτης της επαρχίας Κιόνγκι. Έγινε γνωστός για τις πρωτοποριακές του ιδέες, όπως η θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και η δωρεάν παροχή σχολικών στολών. Ωστόσο, η υποψηφιότητά του έχει επηρεαστεί από διάφορα σκάνδαλα, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών για αμφίβολες αγοραπωλησίες ακινήτων, φημολογούμενες σχέσεις με τον υπόκοσμο και κατηγορίες κατά της συζύγου του για παράνομη χρήση δημόσιων κεφαλαίων. Τον Σεπτέμβριο του 2023, δικαστήριο απέρριψε αίτημα για την προφυλάκισή του σε υποθέσεις διαφθοράς.

Exit mobile version