Δήμος Θεσσαλονίκης: Έκτακτο σχέδιο για την καθαριότητα ανακοίνωσε o νέος δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης

Δήμος Θεσσαλονίκης: Έκτακτο σχέδιο για την καθαριότητα ανακοίνωσε o νέος δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης


Ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, αντιμετωπίζει ένα μείζον ζήτημα σχετικά με την καθαριότητα της πόλης, καθώς οι σωροί σκουπιδιών αυξάνονται. Έτσι, ανακοινώθηκε ότι έχει εκπονηθεί ένα έκτακτο σχέδιο δράσης, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή από την Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Δημαρέλος, ο σύμβουλος Θανάσης Παππάς και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κίρλας, αποφασίστηκαν πολλαπλές δράσεις. Αυτές περιλαμβάνουν την αναπροσαρμογή των περιφερειών αποκομιδής, την εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την καθαριότητα, ιδιαίτερα για τα ογκώδη απορρίμματα, και την επιβολή μέτρων ατομικής προστασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Επιπλέον, σχεδιάζονται πρόστιμα για την ανεύθυνη διαχείριση απορριμμάτων και μέτρα για την προώθηση της ανακύκλωσης, καθώς και ρήτρες επαναφοράς του χώρου σε πρότερη κατάσταση μετά από μεγάλες εκδηλώσεις. Τέλος, έχει δοθεί εντολή για την ενεργοποίηση όλου του διαθέσιμου προσωπικού και μέσων.

Exit mobile version