Ιαπωνία – Φωτιά σε αεροσκάφος της Japan Airlines – Συγκρούστηκε με αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής κατά την προσγείωσή του

Ιαπωνία - Φωτιά σε αεροσκάφος της Japan Airlines - Συγκρούστηκε με αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής κατά την προσγείωσή του

Ένα σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο, όταν ένα αεροπλάνο της Japan Airlines κατά την προσγείωσή του τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας NHK έδειξε πλάνα στα οποία φαίνονται φλόγες να βγαίνουν από το αεροσκάφος και τον διάδρομο προσγείωσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, 379 άτομα, 367 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το φλεγόμενο αεροσκάφος. Το NHK ανέφερε ότι κατά την προσγείωση του αεροπλάνου συγκρούστηκε με ένα αεροσκάφος της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής.

Από το ατύχημα, πέντε μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της Ακτοφυλακής βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ ο κυβερνήτης διασώθηκε αλλά βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Το αεροσκάφος της ακτοφυλακής φέρεται να μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και αγαθά πρώτης ανάγκης για τα θύματα των πρόσφατων σεισμών.

Οι αρχές προχωρούν σε πλήρη έρευνα του περιστατικού για να διαπιστώσουν τις ακριβείς συνθήκες και αιτίες του συμβάντος.

Exit mobile version