Κ. Μητσοτάκης: Υπόσχεση για «Ορμητικό κύμα αλλαγών» – Οι τρεις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έρχονται

Κ. Μητσοτάκης: Υπόσχεση για «Ορμητικό κύμα αλλαγών» - Οι τρεις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έρχονται

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, στο μήνυμά του για το νέο έτος, έθεσε υψηλούς στόχους, αναφερόμενος σε ένα «ορμητικό κύμα αλλαγών». Δήλωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει τις «ριζωμένες παθογένειες και την αγκύλωση της γραφειοκρατίας», με στόχο την υλοποίηση των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων.

Τρία νομοσχέδια είναι έτοιμα να «κάνουν ποδαρικό» στο νέο έτος, αντικατοπτρίζοντας αυτή την πολιτική κατεύθυνση. Το πρώτο αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο αποτελεί την πιο εμβληματική κίνηση της κυβέρνησης στον τομέα των μεταρρυθμίσεων. Το δεύτερο αφορά τον νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας από το υπουργείο Δικαιοσύνης, και τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τα οποία έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο νομικό κόσμο. Το τρίτο νομοσχέδιο αφορά την επιστολική ψήφο, η οποία απολαμβάνει ευρεία κοινοβουλευτική αποδοχή για τις ευρωεκλογές, αλλά δεν έχει παρόμοια συναίνεση για τις εθνικές εκλογές.

Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου υποστηρίζουν ότι οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις θα υλοποιηθούν παρά τις αντιδράσεις που προκαλούν.

Exit mobile version