Κασσελάκης για δηλώσεις Συρίγου: «Όταν κάνεις τέτοιο δώρο στον Ερντογάν, τα ‘δεν εννοούσα αυτό’ περιττεύουν»

Κασσελάκης για δηλώσεις Συρίγου: «Όταν κάνεις τέτοιο δώρο στον Ερντογάν, τα 'δεν εννοούσα αυτό' περιττεύουν»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με ανάρτηση στα social media, αντιδρώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελου Συρίγου, σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνη, χαρακτηρίζοντάς τες ως «δώρο στον Ερντογάν».

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει:

«Πλάι σε έναν Ερντογάν που προσπαθεί εδώ και καιρό να αναθεωρήσει τη Συνθήκη της Λωζάνης, ήρθε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Συρίγος να υπερθεματίζει ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης είναι παρωχημένη και το 97% της δεν έχει καμία αξία»!

Όταν κάνεις τέτοιο δώρο στον Ερντογάν, τα «δεν εννοούσα αυτό» περιττεύουν.

Αμέσως μετά την επανεκλογή του, το 2023, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «υποχωρήσεις». Μετά ακολούθησαν οι «υποκλίσεις» και τη 2η μόλις μέρα του 2024, περνάμε σε «Συνθήκη χωρίς αξία».

Να γνωρίζουν ότι όσο και αν προετοιμάζουν τον ελληνικό λαό μέσω τέτοιων δηλώσεων, θα τον βρουν σύσσωμο απέναντί τους.

Και βεβαίως, η Πατριωτική Αριστερά δεν πρόκειται να επιτρέψει παρέκκλιση ούτε κατά ένα εκατοστό από την πάγια θέση των ελληνικών κυβερνήσεων ως προς τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Άγγελος Συρίγος, σε συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, είπε ότι η «η Συνθήκη της Λωζάνης είναι μια συνθήκη παρωχημένη σε σχέση με την αποστρατικοποίηση», ενώ ακολούθως, σε επισήμανση δημοσιογράφων πως και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλά για αναθεώρηση, απάντησε ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ένα τεράστιο πράγμα. Είναι μια βασική συμφωνία, έχει άλλες 14 συμφωνίες, παραρτήματα κλπ. Το 97% όλων αυτών στο σήμερα δεν έχει καμία αξία».

Exit mobile version