ΟΗΕ: «Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας»

ΟΗΕ: «Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, κάλεσε για άμεση αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές στην Ουκρανία και σε ρωσική παραμεθόριο περιφέρεια, καθώς και αεροπορικά πλήγματα που προκάλεσαν θύματα και τραυματίες.

Η Ύπατη Αρμοστεία δήλωσε ότι η κλιμάκωση των εχθροπραξιών προκαλεί συναγερμό και ότι το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο απαγορεύει τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών εγκαταστάσεων. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, με τον πόλεμο να κλιμακώνεται τις τελευταίες μέρες, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για εντατικοποίηση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, έπειτα από μια μεγάλη επίθεση στη ρωσική πόλη Μπιέλγκοροντ.

Ο Φόλκερ Τουρκ καλεί για άμεση δράση για την αποκλιμάκωση της κατάστασης, την προστασία των αμάχων και την τήρηση του διεθνούς δικαίου, ενώ ο επίσημος απολογισμός των ουκρανικών αρχών αναφέρει 39 νεκρούς από τις πρόσφατες επιθέσεις.

Exit mobile version