Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 6 Ιανουαρίου: Επιδείνωση από το απόγευμα

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 6 Ιανουαρίου: Επιδείνωση από το απόγευμα

Σημαντική επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα του Σαββάτου (06/01) σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας, με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς νότιους ανέμους.

Συγκεκριμένα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται να ξεκινήσουν στα δυτικά και στη συνέχεια να εξαπλωθούν ανατολικότερα. Επιπλέον, προβλέπονται χιονοπτώσεις τη νύχτα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, φτάνοντας τα 4 έως 6 μποφόρ, και αναμένεται να ενισχυθούν στα πελάγη με τάση να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά στα κεντρικά και νότια μπορεί να αγγίξει τους 20 με 21 βαθμούς.

Στην Αττική, αναμένονται αραιές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών έως το μεσημέρι και βροχές ή καταιγίδες τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι κυρίως νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, με ενίσχυση τη νύχτα σε κάποιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version