Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Βαριά ήττα για την Εθνική Ανδρών από την Ιταλία με 15-8

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Βαριά ήττα για την Εθνική Ανδρών από την Ιταλία με 15-8

Στην χειρότερη ίσως εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών της Ελλάδας ηττήθηκε με σκορ 15-8 από την Ιταλία. Ο αγώνας διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ, για τον Β΄ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ελληνική ομάδα, που αγωνίστηκε χωρίς τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου λόγω τιμωρίας, εμφανίστηκε αδύναμη τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Η Ιταλία, με τον Εντοάρντο Ντι Σόμα να σκοράρει πέντε γκολ, κυριάρχησε από την αρχή του παιχνιδιού. Ακόμη και μετά την αποβολή του παραπάνω κορυφαίου παίκτη της, η Ελλάδα δεν κατάφερε να αντιδράσει αποτελεσματικά.

Ενδεικτικό της διαφοράς στην απόδοση των δύο ομάδων ήταν και η απόδοσή τους στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, με την Ελλάδα να έχει 4/15 και την Ιταλία 8/10.

Η ελληνική ομάδα έχασε κάθε ελπίδα για την πρώτη θέση στον όμιλο, αλλά θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες στον επόμενο αγώνα της, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, αντιμετωπίζοντας την ομάδα της Γεωργίας. Η ομάδα περιμένει τώρα το αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ Ουγγαρίας και «σετεμπέλο», για να διαπιστώσει αν θα πάρει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση, που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 2-4, 2-3, 2-5, 2-3

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης, Καλογερόπουλος, Γκίλλας, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος
ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Κοντέμι, Μαρτζιάλι 1, Φοντέλι 2, Βελότο, Ρεντζούτο, Ετσενίκε 3, Πρεσούτι, Μπρούνι 1, Ντι Σόμα 5, Ντόλτσε 1, Νικόζια

Exit mobile version