Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη – Μπλίνκεν: «Η Ελλάδα θα λάβει αυτά που έχουν συμφωνηθεί»

Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη - Μπλίνκεν: «Η Ελλάδα θα λάβει αυτά που έχουν συμφωνηθεί»

Κατά την χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών στο σπίτι του Πρωθυπουργού στα Χανιά, διεξήχθη μια εκτενής ανασκόπηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε διάφορα διεθνή και περιφερειακά θέματα, ενώ υπήρξε επιβεβαίωση για περαιτέρω θετικά βήματα στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας.

Σημαντικό θέμα στη συζήτηση ήταν και η προμήθεια των αεροσκαφών F-35, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν ότι «η Ελλάδα ως συνεπής και αξιόπιστος εταίρος και σύμμαχος, θα λάβει αυτά που έχουν συμφωνηθεί».

Ο Μητσοτάκης εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση στη Γάζα και τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης, τονίζοντας την ανάγκη για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια και μια πολιτική λύση βασισμένη στην αρχή των δύο κρατών. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ να εκφράζει ευχαριστίες για την ελληνική στήριξη στην χώρα που δοκιμάζεται από τον πόλεμο.

Στη συνάντηση επίσης αναφέρθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον Πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει τη θέση της Ελλάδας για ειρηνική επίλυση διαφορών με βάση το Διεθνές Δίκαιο, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η Ειδική Σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη.

Exit mobile version