ΗΠΑ: Αεροσκάφος της Alaska Airlines έκανε αναγκαστική προσγείωση – Αμέσως μετά την απογείωσή του, αποκολλήθηκε ένα παράθυρο

ΗΠΑ: Αεροσκάφος της Alaska Airlines έκανε αναγκαστική προσγείωση - Αμέσως μετά την απογείωσή του, αποκολλήθηκε ένα παράθυρο

Αναγκαστική προσγείωση έκανε αεροσκάφος της Alaska Airlines μετά από πρόβλημα στην καμπίνα. Το αεροσκάφος Boeing 737 Max 9, με 177 επιβαίνοντες, εκτελούσε πτήση από το διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτλαντ, όταν παρουσιάστηκε ξαφνικό πρόβλημα στην πίεση της καμπίνας, λόγω αποκόλλησης του πάνελ ενός παραθύρου. Οι εικόνες που διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το παράθυρο και ένα μέρος του τοίχου να έχουν αποκολληθεί, ενώ οι μάσκες οξυγόνου είχαν πέσει στην καμπίνα.

Επιβάτες περιέγραψαν τις στιγμές αγωνίας και φόβου που βίωσαν, όπως ο Κάιλ Ρίνκερ, ο οποίος ανέφερε ότι αντιλήφθηκε το πρόβλημα όταν έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου. Η Βι Νγκουγιέν, άλλη επιβάτης, ανέφερε ότι η αποκόλληση του παραθύρου την ξύπνησε και πίστεψε ότι ήταν η τελευταία της στιγμή.

Η πτήση επέστρεψε με ασφάλεια στο Πόρτλαντ, με την Alaska Airlines να διαβεβαιώνει ότι το πλήρωμα είναι εκπαιδευμένο για τέτοιες καταστάσεις. Οι αρχές, όπως η FAA και η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, διερευνούν το περιστατικό, ενώ η Boeing έχει ήδη ενημερωθεί και συγκεντρώνει πληροφορίες για το συμβάν.

Exit mobile version