Ισχυρό μπουρίνι στην Αθήνα – Έπεσαν δέντρα σε Φιλοθέη και Ψυχικό

Ισχυρό μπουρίνι στην Αθήνα – Έπεσαν δέντρα σε Φιλοθέη και Ψυχικό

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την Αθήνα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές. Από τους δυνατούς ανέμους έπεσαν πολλά δέντρα σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αττικής δέχτηκε 115 κλήσεις, κυρίως για πτώσεις δέντρων που προκλήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και την έντονη βροχόπτωση, αλλά και για αντλήσεις υδάτων. Σε όλη την Ελλάδα, η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 300 κλήσεις.

Ιδιαίτερα προβλήματα καταγράφηκαν στο Ψυχικό και στη Φιλοθέη. Στην πλατεία Σιαδήμα της Φιλοθέης, δέντρα και ακόμη και το χριστουγεννιάτικο δέντρο έπεσαν, ενώ ένα δέντρο κατέπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Επίσης, στην ίδια περιοχή, κλαδιά δέντρων έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Προβλήματα προκλήθηκαν και στην Πάτρα και στην Ηλεία, κυρίως λόγω των θυελλωδών ανέμων. Δέντρα έπεσαν και ένα φορτηγό ανετράπη λόγω των ανέμων.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν σήμερα, φθάνοντας έως και τα 9 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Exit mobile version