Νορβηγία: Πολικό ψύχος – H θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους -30 βαθμούς στην περιφέρεια του Όσλο

Νορβηγία: Πολικό ψύχος - H θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους -30 βαθμούς στην περιφέρεια του Όσλο

Πρωτοφανές ψύχος πλήττει την Νορβηγία, όπου, η θερμοκρασία στην περιοχή του Όσλο σημείωσε χθες ιστορικό χαμηλό, φθάνοντας τους -31,1 βαθμούς Κελσίου στο Μπγέρνχολτ, που βρίσκεται βόρεια της νορβηγικής πρωτεύουσας, όπως προέκυψε από την επίσημη καταγραφή της νορβηγικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Η θερμοκρασία – ρεκόρ καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από Παρασκευή προς Σάββατο σε έναν από τους μετεωρολογικούς σταθμούς της περιοχής. Η υψηλότερη θερμοκρασία που μετρήθηκε στην ίδια περιοχή τις τελευταίες 24 ώρες ήταν -21,9 βαθμοί Κελσίου.

Λίγο πριν τις 10:00 το πρωί, ώρα Ελλάδας, στο Μπγέρνχολτ καταγράφηκε θερμοκρασία -29 βαθμών Κελσίου, αλλά η αίσθηση του κρύου αντιστοιχούσε σε -37 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα yr.no.

Ο Μάρτιν Γκράνεροντ, από το μετεωρολογικό ινστιτούτο, μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό NRK, δήλωσε: “Η νύκτα που περάσαμε ήταν πιθανόν πιο κρύα απ’ ό,τι αναμενόταν”.

Στο κέντρο του Όσλο, η θερμοκρασία κατά τη νύκτα έπεσε στους -21,5 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα ψύχους που πλήττει τη βόρεια Ευρώπη εδώ και αρκετές ημέρες έχει ήδη καταγράψει ένα ακόμη ρεκόρ. Στη βόρεια Σουηδία, την περασμένη Τετάρτη, η θερμοκρασία έπεσε στους -43,6 βαθμούς Κελσίου, αποτελώντας το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί για τον μήνα Ιανουάριο στη χώρα εδώ και 25 χρόνια.

Exit mobile version