Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία με αυξημένα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό

Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία με αυξημένα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό

Με αυξημένα μέτρα προφύλαξης και στόχο την αποφυγή της νόσησης των μαθητών και τη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού και της γρίπης, τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν τις πύλες τους σήμερα, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, ενώ καταγράφεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού εξέδωσε εγκύκλιο με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων.

Επίσης και ο ΕΟΔΥ συστήνει αντίστοιχα μέτρα για τον περιορισμό των λοιμώξεων στα σχολεία, τα οποία περιλαμβάνουν: το τακτικό πλύσιμο των χεριών, τον καλό αερισμό των διδακτικών αιθουσών, την αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων, την τήρηση φυσικών αποστάσεων, την αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος, καθώς και το φτέρνισμα ή βήχα σε χαρτομάντιλο.

Συστήνεται επίσης στους μαθητές που παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή έχουν θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο, να παραμένουν στο σπίτι και να περιορίζουν τις επαφές τους με άλλα άτομα. Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού.

Σχετικά με τις απουσίες, το υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει να μην προσμετρώνται έως και 5 ημέρες απουσίες στην περίπτωση που οι μαθητές νοσούν από κορονοϊό.

Exit mobile version