Έβρος: Σύλληψη 40χρονου Βούλγαρου για απάτη σε βάρος ηλικιωμένου

Έβρος: Σύλληψη 40χρονου Βούλγαρου για απάτη σε βάρος ηλικιωμένου

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης κατάφεραν να εξιχνιάσουν μια περίπλοκη υπόθεση απάτης σε βάρος ενός ηλικιωμένου πολίτη σε χωριό του Έβρου και συνέλαβαν έναν 40χρονο άνδρα από τη Βουλγαρία, που φέρεται να είναι μέλος μιας συμμορίας με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς.

Ο δράστης, προσποιούμενος τον γιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ηλικιωμένο, υποστηρίζοντας ότι η κόρη του είχε τραυματιστεί και χρειαζόταν επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Με αυτό το πρόσχημα, ο δράστης τον έπεισε να δώσει χρυσαφικά αξίας περίπου 5.000 ευρώ στον 40χρονο συνεργό του.

Μετά από καταγγελία του εγγονού του θύματος, οργανώθηκε μια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη, κατά την παραλαβή των χρυσαφικών. Κατά την σύλληψη, κατασχέθηκαν τα χρυσαφικά, το όχημα του δράστη, ένα ξύλινο ρόπαλο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και παράβασης του νόμου περί όπλων. Η δικογραφία περιλαμβάνει και τους άγνωστους συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών και την εξακρίβωση της συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.

Exit mobile version