Ράφα Ναδάλ: Αποσύρεται από το Australian Open

Ράφα Ναδάλ: Αποσύρεται από το Australian Open

Ο διάσημος Ισπανός τενίστας Ράφαελ Ναδάλ ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα λάβει μέρος στο Australian Open, το οποίο αρχίζει την ερχόμενη Κυριακή στην Μελβούρνη, λόγω μυϊκής ρήξης που υπέστη κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε αγώνες στο Μπρίσμπεϊν, αμέσως μόλις επέστρεψε στους αγώνες μετά από έναν χρόνο απουσίας.

Ο Ναδάλ, έχοντας παίξει δύο ελπιδοφόρους αγώνες, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό του μηρό κατά την αναμέτρησή του με τον Τζόρνταν Τόμπσον. Η ιατρική διάγνωση για τον Ισπανό αθλητή ήταν μυϊκή ρήξη, η οποία τον αναγκάζει να απέχει από τη συμμετοχή του στο πρώτο Grand Slam του 2024.

Έτσι, ο Ναδάλ επέλεξε να επιστρέψει στην Ισπανία για να αναρρώσει και να αποκαταστήσει την φυσική του κατάσταση.

Ο ίδιος δήλωσε:

«Κατά την διάρκεια του τελευταίου μου αγώνα στο Μπρίσμπεϊν, είχα ένα μικρό πρόβλημα που, ξέρετε, με ανησύχησε. Μόλις έφθασα στην Μελβούρνη, έκανα μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ένα μικρό «σκίσιμο» σε έναν μυ» και πρόσθεσε:

«Δεν είμαι έτοιμος να παίξω στο επίπεδο που απαιτείται για έναν αγώνα με τους καλύτερους στα πέντε σετ. Επιστρέφω στην Ισπανία για να δω τον ιατρό μου, να ακολουθήσω θεραπεία και να ξεκουρασθώ».

Exit mobile version