Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Νέοι αντιπεριφερειάρχες οι Χαριστέας, Πρέλιεβιτς, Χατζηβασιλείου

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Νέοι αντιπεριφερειάρχες οι Χαριστέας, Πρέλιεβιτς, Χατζηβασιλείου

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ανακοίνωσε την καινούργια σύνθεση της διοίκησης της Περιφέρειας, που περιλαμβάνει σημαντικές προσθήκες όπως της Βίκυς Χατζηβασιλείου, του Μπάνε Πρέλιεβιτς και του Άγγελου Χαριστέα. Αμετακίνητοι παραμένουν στη θέση τους οι τοπικοί αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου.

Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης με αρμοδιότητες σε Οικονομικά και Προγραμματισμό παραμένει η Αθηνά Αηδονά, μαζί με τον Κώστα Γιουτίκα στην Ανάπτυξη και Περιβάλλον, Πάρι Μπίλλια στις Υποδομές και Δίκτυα, Μελίνα Δερμεντζοπούλου στην Υγεία και Κοινωνική Αλληλεγγύη, Γιώργο Κεφαλά στην Αγροτική Οικονομία και Σωκράτη Δωρή στις Μεταφορές και Επικοινωνίες.

Νέες θέσεις προστέθηκαν στην διοίκηση: Βίκυ Χατζηβασιλείου αναλαμβάνει την Τουρισμού, Χρήστος Μήττας την Πολιτισμού και Αθλητισμού, Στάθης Αβραμίδης την Χωροταξία και Χωρικό Σχεδιασμό, Νίκος Τζόλλας την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, Μπάνε Πρέλεβιτς την Εξωστρέφεια και Άγγελος Χαριστέας τον Εθελοντισμό και Νεολαία.

Τομεάρχες διορίστηκαν σε διάφορους τομείς, όπως Εξυπηρέτηση Πολίτη, Διαπεριφερειακές Συνεργασίες, ευαισθητοποίηση Κατά της Αθλητικής Βίας, Προσβασιμότητα, Επαγγελματικοί Φορείς και Επιστημονικοί Φορείς.

Περιφερειακή Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας προεδρεύει η Αθηνά Αηδονά, ενώ Θανάσης Κίκης προτείνεται για τη θέση του προέδρου της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης και Θάνος Μπέγκας για τον πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας.

Exit mobile version