Πέθανε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ

Πέθανε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ

Σε ηλικία 78 ετών πέθανε ο θρύλος του γερμανικού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Ένας θρύλος του ποδοσφαίρου με μυθική καριέρα ως ένας αμυντικός, που ήταν μπροστά από την εποχή του σε Μπάγερν Μονάχου και Εθνική Γερμανίας, η οποία του χάρισε το προσωνύμιο «Κάιζερ» (αυτοκράτορας). Γιατί ήταν πράγματι σαν αυτοκράτορας μέσα στο γήπεδο, αλλά και επειδή το μικρό του όνομα παραπέμπει στους Αυστριακούς αυτοκράτορες.

Είχε πάρα πολλές ατομικές διακρίσεις, παρά την (αδικημένη) θέση του μέσα στο γήπεδο. Κατέκτησε Μουντιάλ τόσο ως παίκτης (1974), όσο και ως προπονητής (1994). Ο μοναδικός που τα έχει καταφέρει με τις δύο ιδιότητες, μαζί με τον Βραζιλιάνο Μάριο Ζαγκάλο και τον Γάλλο Ντιντιέ Ντεσάν.

Οι Γερμανοί θα τον εκθειάζουν και για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, το οποίο εξασφάλισε για λογαριασμό της Γερμανίας και μέσω του οποίου έδωσε νέα ώθηση – εκτόξευση στο ποδόσφαιρό της.

Τον τελευταίο καιρό είχε προβλήματα κρίσης και μνήμης, δεν έβλεπε καλά από το ένα μάτι και, στα 73 του χρόνια, προσπαθούσε να μείνει μακριά από οποιοδήποτε στρες, αφού θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του, μετά τις δύο εγχειρήσεις καρδιάς στις οποίες έχει υποβληθεί.

Exit mobile version