Πακιστάν: 5 αστυνομικοί νεκροί από έκρηξη βόμβας

Πακιστάν: 5 αστυνομικοί νεκροί από έκρηξη βόμβας

Σε μία βομβιστική επίθεση στην περιφέρεια Μπαζούρ, στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα του Πακιστάν, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι συνόδευαν μία ομάδα εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας. Η επίθεση, που εκτελέστηκε με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (ΑΕΜ), συνέβη κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, μία περιοχή όπου οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί τελευταία.

Σύμφωνα με τον Ανουάρ ουλ Χακ, ανώτερο αξιωματούχο της δημόσιας διοίκησης, και τον Κασίφ Ζουλφικάρ, ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας, εκτός από τους πέντε νεκρούς αστυνομικούς, υπάρχουν και 21 τραυματίες.

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν, το Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν (ΚΤΠ), ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, ενώ στοχεύουν συχνά τις ομάδες εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας και τους αστυνομικούς που τις φρουρούν. Στο Πακιστάν, ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας αντιμετωπίζεται με δυσπιστία, εν μέρει λόγω διάφορων θεωριών συνωμοσίας, όπως ότι τα εμβόλια είναι μια δυτική συνωμοσία για τη στείρωση των παιδιών των μουσουλμάνων.

Exit mobile version