Πέθανε ο ντράμερ των Scorpions, James Kottak

Πέθανε ο ντράμερ των Scorpions, James Kottak

Ο διάσημος ντράμερ Τζέιμς Κότακ, γνωστός για τη συμμετοχή του στα συγκροτήματα Kingdom Come και Scorpions, απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών. Κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης καριέρας του, ο Κότακ έπαιξε με πολλά hard rock συγκροτήματα, ανάμεσά τους τα Buster Brown, Montrose, McAuley Schenker Group, Dio και Warrant.

Την πρώτη του μεγάλη επιτυχία την γνώρισε με τους Kingdom Come, με το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 1988 να εκτοξεύεται στο Νο. 12 του Billboard 200 και να αποκτά χρυσή διάκριση. Ακολούθησε η ένταξή του στους Scorpions το 1996, όπου έμεινε για δύο δεκαετίες μέχρι το 2016, γεγονός που τον κατέστησε τον μακροβιότερο ντράμερ του συγκροτήματος. Συμμετείχε σε σημαντικά άλμπουμ όπως τα “Eye II Eye”, “Unbreakable”, “Humanity: Hour I”, “Sting in the Tail” και “Return to Forever”, πριν τελικά απολυθεί και αντικατασταθεί από τον Mikkey Dee των Motorhead.

Ο Κότακ είχε προβλήματα αλκοολισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, κάτι που οδήγησε στη σύλληψη και φυλάκισή του το 2014 στο Ντουμπάι, και στην τελική του απόλυση από τους Scorpions.

Exit mobile version