Ισραήλ: O στρατός υποστηρίζει ότι εντόπισε το κρησφύγετο του Γιαχία Σινουάρ, ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: O στρατός υποστηρίζει ότι εντόπισε το κρησφύγετο του Γιαχία Σινουάρ, ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από τους Times of Israel, φαίνεται ότι το Ισραήλ έχει εντοπίσει την ακριβή τοποθεσία του κρησφύγετου του ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινουάρ. Ωστόσο, δημοσιεύματα της ισραηλινής εφημερίδας “Israel Hayom” αναφέρουν ότι ο Σινουάρ χρησιμοποιεί μεγάλο αριθμό Ισραηλινών ομήρων ως ανθρώπινες ασπίδες. Αυτός είναι ο λόγος που οι ισραηλινές δυνάμεις δεν έχουν εξαπολύσει επίθεση εναντίον του.

Παρόμοια δηλώση για την κατοχή του Σινουάρ και τη χρήση Ισραηλινών ομήρων ως ανθρώπινες ασπίδες είχε κάνει νωρίτερα ο πρώην επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ισραήλ, Αμος Γιαντλίν.

Για τον εκτελεστικό διευθυντή του Ιδρύματος Για την Προάσπιση των Δημοκρατιών, Τζόναθαν Σάντζερ, ο Γιαχία Σινουάρ κρύβεται σε ένα υπόγειο τούνελ στο Χαν Γιουνίς, τμήμα της Γάζας.

Πρόσφατα, ο ισραηλινός στρατός ανακάλυψε ένα δίκτυο υπογείων σηράγγων στη Γάζα που οδηγούσαν σε σπίτια ηγετών της Χαμάς, ενώ κατεδάφισε ένα κρησφύγετο του Γιαχία Σινουάρ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο είχε ένα τεράστιο σύστημα τούνελ από κάτω.

Exit mobile version