Μητσοτάκης: Επιβάλλεται πλαφόν κέρδους στο βρεφικό γάλα – «Η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία»

Μητσοτάκης: Επιβάλλεται πλαφόν κέρδους στο βρεφικό γάλα - «Η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του πλαισίου των μέτρων κατά της ακρίβειας, ανακοίνωσε την εφαρμογή πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους για το βρεφικό γάλα, ως μέρος των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Περαιτέρω λεπτομέρειες και εξειδίκευση των μέτρων θα δοθούν από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία, ο πληθωρισμός της απληστίας δεν είναι ανεκτός και πρέπει να το καταλάβουν οι πολυεθνικές. Τα μέτρα θα έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις, καθώς είναι παντελώς αδικαιολόγητο να είναι οι τιμές στην Ελλάδα υψηλότερες από το εξωτερικό.

Η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά – δύσκολοι έλεγχοι- μας έχουν βοηθήσει πολύ, τους μηχανισμούς της αγοράς και τα νέα μέτρα, έχουν ακριβώς ως στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις που έχουν γίνει εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης».

«Σκοπός μας είναι να διορθώσουμε στρεβλές πρακτικές. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία των καταναλωτών. Μας απασχολεί πολύ ως κυβέρνηση η οικονομική επιβάρυνση για τις νέες οικογένειες. Είναι κάτι που το έχουμε αντιμετωπίσει ήδη με σειρά υποστήριξης των νέων οικογένειων. Θυμίζω ότι από το 2019 η κυβέρνηση αυτή θέσπισε εφάπαξ βοήθημα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην πατρίδα μας.

Αυτό βοηθάει πολύ μια οικογένεια με τα πρώτα έξοδα. Έχουμε δρομολογήσει και άλλες πρωτοβουλίες όπως η αύξηση αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, η αύξηση των επιδομάτων παιδιού για δημοσίους υπαλλλήλους, η αύξηση της άδειας μητρότητας. Άρα και τα μέτρα που θα εξαγγελθούν στη συνέχεια είναι στο πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικογένειας αντιλαμβανόμενοι πλήρως το βάρος που συνεπάγεται για μια οικογένεια η απόκτηση ενός παιδιού».

Exit mobile version