Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 11/1/2024

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 11/1/2024

Για σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, προβλέπονται αρχικά το πρωί αραιές νεφώσεις στον μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στα δυτικά περιοχές παρατηρούνται πυκνότερες νεφώσεις. Στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, υπάρχει τοπική περιορισμένη ορατότητα. Μετά το μεσημέρι, αναμένονται βροχοπτώσεις στα Νότια Επτάνησα και στην Πελοπόννησο, που θα επεκταθούν στη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο και, ενδεχομένως, στη Δυτική Κρήτη κατά το απόγευμα. Κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, θα υπάρχουν τοπικές βροχοπτώσεις και στα νησιά των Κυκλάδων. Επιπλέον, λίγα χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Ηπείρου, κυρίως σε υψόμετρα άνω των 1200 μέτρων. Κατά τις βραδινές ώρες, αναμένεται παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά, με ισχυρότερη επίδραση τοπικά στη Δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα (με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα φτάσουν έως τους 3 βαθμούς). Στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Ελλάδα θα κυμανθούν από 5 έως 13 βαθμούς (στην Ήπειρο από -2 έως 8 βαθμούς). Στα νησιά των Κυκλάδων και της Κρήτης, από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από 5 έως 14 βαθμούς (στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 5 βαθμούς).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση ισχυρή έως 6 μποφόρ, με αργή εξασθένηση στα κεντρικά και νότια. Από το απόγευμα, αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται παροδικές αυξήσεις των νεφώσεων με μικρή πιθανότητα βροχής αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, με ελαφρά χαμηλότερες τιμές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση ασθενείς έως μέτριοι, φτάνοντας τα 3-4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά αναμένονται ισχυροί άνεμοι έως 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί αναμένεται να κυμανθούν από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα είναι αρχικά ασθενείς και από το απόγευμα θα ενισχυθούν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση έως 5 μποφόρ.

Exit mobile version