Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 12/1/2024

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 12/1/2024


Για σήμερα, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, προβλέπονται νεφώσεις σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας, με πιο έντονες βροχοπτώσεις να εκδηλώνονται στα νότια τμήματα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες, οι βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τα Νότια Επτάνησα, τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ σε περιοχές όπως το Νότιο Ιόνιο, η Θάλασσα των Κυθήρων και η Δυτική Κρήτη θα συνοδεύονται από καταιγίδες. Επίσης, τοπικές βροχοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές όπως η Στερεά Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα και η Ανατολική Θεσσαλία. Από το απόγευμα, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, αναμένονται χιονοπτώσεις σε περισσότερες ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Το βράδυ, οι χιονοπτώσεις μπορεί να γίνουν τοπικά έντονες στην Κεντρική Ελλάδα, ενώ αναμένεται παγετός τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στη Δυτική Μακεδονία μπορεί να είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από -8 έως 7 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 3 βαθμούς Κελσίου), -4 έως 9 βαθμούς Κελσίου στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Ελλάδα (από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο), 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου), και 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ισχυροί έως 6 μποφόρ, με σταδιακή στροφή των ανέμων προς βορειοανατολικές διευθύνσεις και διατήρηση της ίδιας έντασης το απόγευμα. Στο Ιόνιο γενικά από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι 5 μποφόρ, με πρόσκαιρη αύξηση της έντασης έως 7 μποφόρ αργά το απόγευμα στη Θάλασσα των Κυθήρων. Από το απόγευμα, θα ενισχυθούν οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο, το Κρητικό και το Λιβυκό Πέλαγος από βόρειες διευθύνσεις, με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένουμε λίγες νεφώσεις που πιθανόν να αυξηθούν ελαφρώς το απόγευμα, με μια μικρή πιθανότητα για βροχή αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένουμε λίγες νεφώσεις που πιθανόν να αυξηθούν το απόγευμα, με την πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά της περιοχής. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ στο Θερμαϊκό.

Exit mobile version