Γαλλία: Ο Πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ διόρισε Υπουργό Εξωτερικών τον πρώην σύζυγό του

Γαλλία: Ο Πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ διόρισε Υπουργό Εξωτερικών τον πρώην σύζυγό του

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηλυσίων ανακοίνωσε χθες τη σύνθεση της κυβέρνησης του Γκάμπριελ Ατάλ, που διορίστηκε πρωθυπουργός της Γαλλίας πριν από λίγες μέρες.

Ο Stéphane Séjourné, ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, είναι πτυχιούχος Δημοσίου Δικαίου και έχει πολύπειρη πολιτική καριέρα. Όπως είναι γνωστό, είναι ο εν διαστάσει σύζυγός του πρωθυπουργού Γκραμπριέλ Ατάλ και είναι πτυχιούχος Δημοσίου Δικαίου.

Αρχικά, συμμετείχε σε πολιτικές εκστρατείες για το Σοσιαλιστικό Κόμμα, συνεργαζόμενος κυρίως με τον Dominique Strauss-Kahn. Το 2014, έγινε σύμβουλος του τότε υπουργού Οικονομίας, Εμμανουέλ Μακρόν, και συνέβαλε στην ανάδυση του κινήματος της Νεολαίας με τον Macron το 2015. Όταν ο Emmanuel Macron εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας, διορίστηκε πολιτικός σύμβουλος στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το 2019, ο Stéphane Séjourné ηγήθηκε της εκστρατείας της λίστας La République en Marche στις ευρωπαϊκές εκλογές και εξελέγη ευρωβουλευτής. Τον Οκτώβριο του 2021, ανέλαβε την ευθύνη της ομάδας Renew Europe στο Ευρωκοινοβούλιο, και τον Σεπτέμβριο του 2022 εξελέγη γενικός γραμματέας του κόμματος της Αναγέννησης.

Η σχέση του με τον πρωθυπουργό Γκάμπριελ Ατάλ είναι γνωστή, αλλά είχε λήξει το 2022 χωρίς να δοθούν δημόσιες δηλώσεις για την εξέλιξή της.

Exit mobile version