Υεμένη: Οι Χούθι απάντησαν στους βομβαρδισμούς από ΗΠΑ και Βρετανία με εκτόξευση πυραύλου

Υεμένη: Οι Χούθι απάντησαν στους βομβαρδισμούς από ΗΠΑ και Βρετανία με εκτόξευση πυραύλου

Οι Χούθι, σε αντίποινα για τις βομβαρδιστικές επιθέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το “Ηνωμένο Βασίλειο” κατά στόχων τους στην Υεμένη, εξαπέλυσαν έναν πύραυλο κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Ο στρατηγός Ντάγκλας Σιμς από το αμερικανικό γενικό επιτελείο επιβεβαίωσε την επίθεση των Χούθι και διευκρίνισε ότι ο πύραυλος από την Υεμένη δεν προκάλεσε ζημιές σε κανένα πλοίο.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία εκτέλεσαν επιθέσεις κατά 30 στρατιωτικών θέσεων των Χούθι, πραγματοποιώντας πάνω από 150 αεροπορικές επιθέσεις συνολικά, όπως ανέφερε ο στρατηγός Σιμς.

Εξαιτίας του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου από τον Νοέμβριο έχουν πραγματοποιηθεί πολλές επιθέσεις κατά της εμπορικής ναυτιλίας από τους Υεμενίτες αντάρτες, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν.

Οι Χούθι ισχυρίζονται ότι επιτίθενται σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Ανώτερο όργανο των Χούθι προειδοποίησε νωρίτερα ότι “όλα τα αμερικανο-βρετανικά συμφέροντα (έχουν γίνει) θεμιτοί στόχοι” για τους αντάρτες, μετά τις αεροπορικές επιθέσεις αυτές.

Exit mobile version