Κώστας Γκιουλέκας για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο»

Κώστας Γκιουλέκας για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο»

Ο βουλευτής της Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, επανέλαβε την πρόθεσή του να απορρίψει το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια κατά την πρωινή συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή στον Σκάϊ την Παρασκευή (12/1).

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Η δική μου πρόθεση είναι να μην ψηφίσω το νομοσχέδιο» και υπογράμμισε πως η αρνητική του στάση οφείλεται σε σοβαρές επιφυλάξεις και διαφωνίες, εξηγώντας ότι για αυτόν ο γάμος συνδέεται αναπόσπαστα με την υιοθεσία τέκνων.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι έχει ενημερώσει τη Νέα Δημοκρατία για την αρνητική του θέση. Σχετικά με την πιθανότητα αποχής από την ψηφοφορία, επεσήμανε ότι αυτή είναι μια πολιτική διέξοδος που πρότεινε ο πρωθυπουργός, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Παρόλο που αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζει την απόρριψη του νομοσχεδίου, τόνισε πως αν έπρεπε να διαλέξει μεταξύ ψήφου κατά της κυβέρνησης ή αποχής, θα επέλεγε το δεύτερο.

Εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για τα δικαιώματα των παιδιών, ιδίως όσων βρίσκονται σε πολύ νεαρή ηλικία, καθώς δεν βλέπει αντίστοιχες προβλέψεις στο νομοσχέδιο που να προστατεύουν τα συμφέροντά τους.

Exit mobile version