Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας της κλάσης 420 στη Βραζιλία: Χρυσό μετάλλιο για την Ιακωβίνα Κερκέζου και την Δανάη Γιαννούλη

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας της κλάσης 420 στη Βραζιλία: Χρυσό μετάλλιο για την Ιακωβίνα Κερκέζου και την Δανάη Γιαννούλη

Οι Ιακωβίνα Κερκέζου και Δανάη Γιαννούλη κατέκτησαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας της κλάσης 420 στη Βραζιλία, δημιουργώντας μια σπουδαία στιγμή για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που κατακτούν τον παγκόσμιο τίτλο, μετά τη νίκη τους το 2023 ως πρωταθλήτριες Ευρώπης και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας.

Η Ιακωβίνα Κερκέζου εξέφρασε τη χαρά της για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη και τόνισε τη σημασία της διατήρησης του δικαιώματός τους, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια του αγώνα λόγω ασταθών καιρικών συνθηκών. Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη της προς τους προπονητές τους και τους γονείς τους για την υποστήριξη και τις θυσίες που έκαναν.

Η Δανάη Γιαννούλη υπογράμμισε τη χαρά τους για τη νίκη και τη διδακτική εμπειρία που αποκόμισαν από τον αγώνα. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αγώνας της Βραζιλίας τους δίδαξε να μην παραδίδονται και να παλεύουν μέχρι το τέλος. Αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο στον προπονητή της, Δημήτρη Λεκάκη.

Exit mobile version