Υεμένη: Νέα χτυπήματα των ΗΠΑ κατά των Χούτι, αυτή τη φορά από το «USS Carney»

Υεμένη: Νέα χτυπήματα των ΗΠΑ κατά των Χούτι, αυτή τη φορά από το «USS Carney»

Νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα χτυπήματα στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σανάα, από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, σύμφωνα με ανακοινώσεις του τηλεοπτικού δικτύου Al Masirah, το οποίο σχετίζεται με τους αντάρτες Χούτι.

Τα επιπλέον χτυπήματα που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής ήταν πολύ μικρότερα σε εμβέλεια από αυτά την προηγούμενη νύχτα, όπως ανέφερε το CNN. Αναφέρεται ότι αυτά τα χτυπήματα στόχευσαν μια εγκατάσταση ραντάρ που χρησιμοποιούν οι Χούθι, σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Al Jazeera, μια αεροπορική βάση στα περίχωρα της πρωτεύουσας Σανάα βρέθηκε στο στόχαστρο, ενώ αναφέρθηκαν επίσης εκρήξεις στην πόλη Χοντέιντα.

Στις 13 Ιανουαρίου, στις 3:45 π.μ. (ώρα Σανάα), οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγμα εναντίον τοποθεσίας ραντάρ των Χούθι στην Υεμένη. Το χτύπημα αυτό διεξήχθη από το αντιτορπιλικό USS Carney (DDG 64) χρησιμοποιώντας πυραύλους επίθεσης εδάφους Tomahawk και ήταν μια επακόλουθη ενέργεια σε συγκεκριμένο στρατιωτικό στόχο που σχετίζεται με χτυπήματα που έγιναν στις 12 Ιανουαρίου και είχαν σχεδιαστεί για να υποβαθμίσουν την ικανότητα των Χούθι να επιτίθενται σε εμπορικά πλοία, όπως ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Exit mobile version