Βόρειο Ιράκ: Νεκροί έξι Τούρκοι στρατιώτες σε μάχες με το PKK

Βόρειο Ιράκ: Νεκροί έξι Τούρκοι στρατιώτες σε μάχες με το PKK


Στους έξι έφθασε ο αριθμός των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους σε επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά του κουρδικού ΡΚΚ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άλλοι επτά στρατιώτες τραυματίστηκαν σε αυτές τις συγκρούσεις, με δύο εξ αυτών να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προηγουμένως είχε ανακοινώσει τον θάνατο πέντε στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων οκτώ, αλλά ένας από τους τραυματίες στρατιώτες κατέληξε αργότερα. Επιπλέον, κατά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σήμερα, 12 Ιανουαρίου, σκοτώθηκαν 12 μέλη του ΡΚΚ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα. Τον περασμένο Δεκέμβριο, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει τον θάνατο 12 στρατιωτών και 20 μελών του ΡΚΚ κατά τις επιχειρήσεις στην περιοχή.

Οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού και της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ εναντίον Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ και βόρεια Συρία συνεχίζονται καθημερινά.

Exit mobile version