Κώστας Καραγκούνης: «Στη θέση του Βορίδη θα έφευγα από την κυβέρνηση»

Κώστας Καραγκούνης: «Στη θέση του Βορίδη θα έφευγα από την κυβέρνηση»


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, εκφράζει την αντίθεσή του προς τη διάταξη που αφορά τον γάμο για ομόφυλα ζευγάρια, επισημαίνοντας ότι διαφωνεί ιδιαίτερα με το θέμα της τεκνοθεσίας.

Σε απάντηση σε σχετικό ερώτημα, αναφορικά με τα λεγόμενα του Μάκη Βορίδη ότι δεν θα χάσει “η Βενετία βελόνι” αν εγκαταλείψει την κυβέρνηση, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο και επισημαίνει ότι, εάν ήταν στη θέση του υπουργού Επικρατείας, θα αποχωρούσε από την κυβέρνηση.

Σχετικά με τους λόγους της διαφωνίας του ο κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι «φέρνει συνολικά την τεκνοθεσία, θέμα στο οποίο διαφωνώ κάθετα. Ακούω με σεβασμό τα επιχειρήματα. Τα νομικά θέματα μπορούν να βελτιωθούν μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης. Μπαίνουμε σε νομικές ατραπούς που είναι δύσκολες». Σχετικά με την παρένθετη μητρότητα για την απόκτηση παιδιού από ομόφυλα ζευγάρια ανδρών ανέφερε ότι «λέμε ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να γίνουν σκεύη αναπαραγωγής και μέσα από το νόμο θα γίνει και αυτό…».

Exit mobile version