Ο καιρός σήμερα 15/1/2024: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Ο καιρός σήμερα 15/1/2024: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Για σήμερα, Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024, προβλέπονται βροχές που θα ξεκινήσουν αρχικά στα δυτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξαπλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές καταιγίδες αναμένεται να εμφανιστούν στη Νότια Πελοπόννησο και αργότερα το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενδέχεται να υπάρξουν τοπικές παγωνιές και περιορισμένη ορατότητα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (με τη Δυτική Μακεδονία να έχει από -5 έως 6 βαθμούς), από 0 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (με την Ήπειρο να κυμαίνεται από 0 έως 7 βαθμούς), από 8 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες, και από 9 έως 16 βαθμούς στην Κρήτη. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 15 βαθμούς και από 11 έως 16 βαθμούς αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, μετρίους έως ισχυρούς 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με μέτριους έως ισχυρούς 4-6 μποφόρ.

Στην Αττική, περιμένουμε λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας, με βροχές να εκδηλώνονται από το μεσημέρι. Η ορατότητα το πρωί θα είναι περιορισμένη σε ορισμένες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου, εκτός από τα βόρεια μέρη όπου θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι, 4-5 μποφόρ, με ισχυρότερους ανέμους, 6 μποφόρ, στα νότια της περιοχής.

Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό αναμένεται να πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις και θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version