Συνέντευξη της Μαρίας Συρεγγέλα στην ΕΡΤ: «Δεν μπαίνει στα θέματα συνείδησης κομματική πειθαρχία»

Συνέντευξη της Μαρίας Συρεγγέλα στην ΕΡΤ: «Δεν μπαίνει στα θέματα συνείδησης κομματική πειθαρχία»

Στη συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που αφορά το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Επισήμανε ότι δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία σε αυτά τα θέματα συνείδησης και ότι κάθε βουλευτής θα αποφασίσει βάσει της συνείδησής του.

Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σαφώς δεν μπαίνει κομματική πειθαρχία, γιατί έχει να κάνει με θέματα συνείδησης και αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπαίνει στα θέματα συνείδησης κομματική πειθαρχία. Το άλλο είναι ότι θεωρώ ότι με κάποιες συγκεκριμένες επεξηγήσεις που θα γίνουν μια ευρύτατη πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα κινηθεί προς το “ναι”. Αυτή είναι η αίσθηση η δική μου»

Όσον αφορά το αν το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί μόνο από τη ΝΔ ή να έχει τη στήριξη και άλλων κομμάτων, τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ευρύτατη συμμετοχή παρατάξεων στη συζήτηση, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παιδιών. Σχετικά με το αν οι υπουργοί πρέπει να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, ανέφερε ότι οι υπουργοί είναι ταυτόχρονα και βουλευτές και έχουν διπλή ευθύνη. Εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει ευρεία ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει ενωμένη ως παράταξη και κόμμα.

Exit mobile version