Απειλές της Κίνας προς την Ταϊβάν: «Οποιοδήποτε βήμα προς την ανεξαρτησία θα τιμωρηθεί αυστηρά»

Απειλές της Κίνας προς την Ταϊβάν: «Οποιοδήποτε βήμα προς την ανεξαρτησία θα τιμωρηθεί αυστηρά»

Οι εκλογές στην Ταϊβάν και η νίκη του υποστηρικτή της ανεξαρτησίας, Λάι Τσινγκ-τε, προκάλεσαν αντιδράσεις από την Κίνα. Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει εκφράσει τη διαφωνία του με τον Λάι Τσινγκ-τε και τον κατηγορεί ως επικίνδυνο αυτονομιστή.

Ο κινεζικός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Κίνα δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και θεωρεί το νησί ως μέρος της επικράτειάς της.

Η Κίνα έχει εκφράσει ανησυχίες για τις προσπάθειες προς την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και απειλεί με στρατιωτική επέμβαση εάν κηρύξει επίσημα την ανεξαρτησία της.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Κάϊρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι δήλωσε για το θέμα:

«Όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα των εκλογών, δεν μπορούν να αλλάξουν το θεμελιώδες γεγονός ότι δεν υπάρχει παρά μία μόνο Κίνα και ότι η Ταϊβάν αποτελεί μέρος της», υποστήριξε ο Ουάνγκ Γι. «Η Ταϊβάν δεν ήταν ποτέ χώρα. Αυτό δεν συνέβαινε στο παρελθόν και αυτό ασφαλώς δεν θα συμβεί στο μέλλον»,

Exit mobile version