Γερμανία: Μεγάλο συλλαλητήριο αγροτών στο Βερολίνο – Αμετακίνητη η κυβέρνηση

Γερμανία: Μεγάλο συλλαλητήριο αγροτών στο Βερολίνο - Αμετακίνητη η κυβέρνηση

Κορυφώνονται στο Βερολίνο οι αγροτικές κινητοποιήσεις με ένα μεγάλο συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 10.000 άτομα και τουλάχιστον 5.000 αγροτικά οχήματα.

Η Ένωση Αγροτών Γερμανίας έχει ξεκινήσει μια “εβδομάδα δράσης” από την προηγούμενη Δευτέρα, με συγκεντρώσεις και αποκλεισμούς δρόμων σε όλη τη χώρα. Περίπου 700 τρακτέρ και αγροτικά φορτηγά έχουν σταθμεύσει μπροστά στη Πύλη του Βραδεμβούργου εδώ και μία εβδομάδα. Το κύριο αίτημα των αγροτών είναι η αναίρεση της απόφασης της κυβέρνησης για την κατάργηση των επιδοτούμενων αγροτικών καυσίμων.

Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων της κυβερνητικής συνασπισμού (SPD, Πράσινοι, FDP) έχουν καλέσει την ηγεσία της αγροτικής κίνησης σε διαβουλεύσεις. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Βαυαρικής Αγροτικής Ένωσης, Μάρκους Ντέξλερ, εξέφρασε ανησυχίες για την πρόταση της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση αυτή σημαίνει “αργό θάνατο” για τον αγροτικό κλάδο. Παράλληλα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς επισήμανε ότι η πρόταση της κυβέρνησης αποτελεί ήδη έναν καλό συμβιβασμό, επιμένοντας ότι οι επιδοτήσεις δεν μπορούν να διατηρηθούν ανεξέλεγκτες. Παρά τις συναντήσεις, η στάση της κυβέρνησης φαίνεται ότι παραμένει αμετάβλητη.

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Αγροτών, Γιοάχιμ Ρούκβιντ, δήλωσε ότι περίπου το 70% του γερμανικού πληθυσμού υποστηρίζει το αγροτικό κίνημα και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι μόνο αν υποχωρήσουν οι πολιτικοί θα αποφευχθούν περαιτέρω διαμαρτυρίες.

Exit mobile version