ΗΠΑ: Εσωκομματικές των Ρεπουμπλικάνων στην Άιοβα – Άνετη νίκη του Τραμπ

ΗΠΑ: Εσωκομματικές των Ρεπουμπλικάνων στην Άιοβα - Άνετη νίκη του Τραμπ

Στην Άιοβα, την πρώτη πολιτεία στην οποία διεξάγονται εσωκομματικές εκλογές στην αμερικανική πολιτική σκηνή, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προηγείται σημαντικά στην κούρσα για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Παρά τις τέσσερις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν, ο κ. Τραμπ καταγράφει ένα τεράστιο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, της Νίκι Χέιλι και του Ρον ΝτεΣάντις, οι οποίοι φαίνεται να διαθέτουν μικρές πιθανότητες να τον ξεπεράσουν.

Με το 5% των ψήφων να έχει ήδη καταμετρηθεί, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ είναι στην πρώτη θέση με ποσοστό 49,1%, ακολουθούμενος από τον Ρον ΝτεΣάντις με 22,3% και τη Νίκι Χέιλι με 21,3%.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο κ. Τραμπ αναμένεται να εξασφαλίσει τουλάχιστον 16 εκλέκτορες στη μεσοδυτική πολιτεία, ενώ η κυρία Χέιλι και ο κ. ΝτεΣάντις αποκτούν από 4 εκλέκτορες ο καθένας. Ακόμα 16 μέλη του εκλεκτορικού σώματος παραμένουν ανοιχτά για να κριθούν στο κομματικό συνέδριο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, κάλεσε τους Αμερικανούς σε ενότητα, τονίζοντας: «Νομίζω πως τώρα είναι καιρός όλοι μας, η χώρα μας να ενωθεί (…). Είτε πρόκειται για Ρεπουμπλικάνους, Δημοκρατικούς, φιλελεύθερους, ή συντηρητικούς»

Exit mobile version