Κουτσούμπας: Πρέπει να ξανακουστεί στους δρόμους το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

Κουτσούμπας: Πρέπει να ξανακουστεί στους δρόμους το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρευρέθηκε στην ετήσια συνεστίαση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία.

Κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, ευχήθηκε σε όλους ένα καλό έτος με δύναμη, υγεία και αντοχές, επειδή, όπως τόνισε, αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη χρονιά. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που έχει επιβάλει, τα οποία προέκυψαν από το νέο υπερμνημόνιο που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ταμείο Ανάκαμψης, επηρεάζοντας το λαϊκό εισόδημα και αυξάνοντας τον φορολογικό φόρτο ενώ παράλληλα προστατεύονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Όπως είπε: «το ενθαρρυντικό είναι ότι δυναμώνει η αμφισβήτηση αυτής της πολιτικής, δυναμώνει η δυσαρέσκεια, η οργή, η αγανάκτηση, οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων και ξανάρχεται με μεγάλη έμφαση στην επικαιρότητα αυτό το σύνθημα που συγκλόνισε τις μεγάλες κινητοποιήσεις πέρσι τον Φλεβάρη, με αφορμή τη μεγάλη τραγωδία των Τεμπών που θρηνήσαμε παιδιά, συνανθρώπους μας εξαιτίας της βαρβαρότητας αυτού του συστήματος, των τεράστιων ευθυνών των κυβερνήσεων, των αρμόδιων υπουργών που οφείλονται στην πολιτική απελευθέρωσης των μεταφορών, σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που επιβάλλει η ΕΕ. «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», αυτό είναι το σύνθημα, κι αυτό πρέπει να ξανακουστεί στους δρόμους του αγώνα, να δυναμώσει η λαϊκή πάλη».

Exit mobile version