ΝΔ: «Σεμινάρια» βουλευτών για τα ομόφυλα ζευγάρια

ΝΔ: «Σεμινάρια» βουλευτών για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες καθώς επιχειρεί να διασφαλίσει τη στήριξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών. Η κυβέρνησης φαίνεται φαίνεται πως επιδιώκει να πείσει τους διαφωνούντες βουλευτές να απέχουν από την ψηφοφορία, αντί να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Αυτή η προσπάθεια εντάθηκε μετά την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανοίξει την συζήτηση, προκαλώντας αντιδράσεις μέσα στο κόμμα. Πολλοί βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης έχουν εκφράσει δημοσίως τη διαφωνία τους, τονίζοντας πως οι τοπικές κοινωνίες, και συνεπώς οι ψηφοφόροι τους, δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο.

Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω με την επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δημόσια κριτικάρει τα “υποχρεωτικά σεμινάρια” που διοργανώνει η κυβέρνηση.

Σε χθεσινό σεμινάριο, διάρκειας 2,5 ωρών, αναφέρεται ότι επικράτησε ένα κλίμα “νηφάλιας έντασης”. Μεταξύ των βουλευτών που εξέφρασαν ενστάσεις ήταν οι Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Γιάννης Αχ. Κεφαλογιάννης, Κώστας Καραγκούνης, Κώστας Κατσαφάδος, Στέλιος Πέτσας, Σταύρος Κελέτσης και Ανδρέας Κατσανιώτης. Απών ήταν ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, γνωστός για την αντίθεσή του στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Από την άλλη πλευρά, την υποστήριξή τους στο νομοσχέδιο εξέφρασαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης.

Exit mobile version